Didi és a Kínai Központi Bank kutatás-fejlesztési együttműködése a virtuális valutáért


Hozzáadva: 2020. Augusztus 25. Megtekintve: 205

Kína Központi Bankja összefogott Didi Chuxing-gal, a világ egyik legnagyobb online közlekedési platformjával, hogy előre tudják mozdítani egy független digitális pénznem fejlesztését.


Nemrégiben a kínai Didi Chuxing nyilatkozatot adott ki a Kínai Népbankkal kötött partnerségéről, amelynek célja, hogy mihamarabb eredményes legyen a digitális valuta – Digital Currency Electronic Payment (DCEP), magyarul Digitális Valuta Elektronikus Fizetés elnevezésű projekt – kutatására és fejlesztésére fordított erőfeszítéseik.


“A DCEP munkacsoport szigorú biztonsági, védelmi és irányítási normákkal összhangban megtervezi és végrehajtja a DCEP kísérleti projektjeit” – adta hírül a Didi egy közleményben.


A Didi Chuxing nem árult el további részleteket az ütemtervről vagy a fejlesztésekről, csak annyit mondtak, hogy a kínai Bankkal egy átfogó stratégiát és működési tervet dolgoznak ki közösen.


A Didi Kína piacvezető mobilitási szolgáltatóként és az Uber régi riválisaként, Kínában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Ausztráliában több mint 550 millió ember számára biztosít közlekedési alternatívát.


A Didi applikációja lehetővé teszi az utasainak, hogy hitelkártyával, valamint a két legnépszerűbb e-fizetési platformon keresztül – Alipay és WeChat Pay – rendezzék az útiköltséget. Ez a két program felelős a mobilfizetések több mint 90%-áért Kínában.


Ők az elsők, akik komoly vizsgálatokba kezdetek, még 2014-ben, hogy kiderítsék milyen hatásai lehetnek egy független digitális valuta tényleges alkalmazásának.


A szuverén digitális valuta kínai verziója a DCEP, ami azt a célt szolgálná, hogy szimulálja a mindennapi banki tevékenységeket, beleértve a fizetéseket, a betéteket és a digitális pénztárcából történő pénzfelvételt.


A digitális jüan – áprilisban megjelent – felhasználói felületéről készült képernyőkép felkorbácsolta az érdeklődést a szuverén digitális valuta közelgő bevezetésével kapcsolatosan, azonban a Kínai Központi Bank elnöke Yi Gang májusban elmondta, hogy még mindig nem született meg a pontos ütemterv a jövőt illetően, de hamarosan kutatási és fejlesztési célból néhány ember jogosultságot fog kapni a tesztelésére.


Az eredeti bejegyzés a South China Morning Post oldalán található.


Illusztráció: BaiduHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top