Három embert vettek őrizetbe Bitcoin ATM-ek feltörésének vádjával Hong Kongban


Hozzáadva: 2020. Augusztus 22. Megtekintve: 105

Azt követően, hogy két kriptovaluta tulajdonos jelentett abnormális pénzmozgásokat, a hongkongi hatóságok három embert tartóztattak le hat bitcoin ATM-hez köthető rablással összefüggésben.


A Hongkongi Kiberbiztonsági és Technológiai Bűnüldözési Főfelügyelet három személyt tartóztatott le, miután panasz érkezett, hogy hat virtuális valuta ATM-ből felhatalmazás nélkül vettek ki pénzt – adta hírül a South China Morning Post múlt szombaton.


A rendőrség valószínűsíti, hogy a gyanúsítottak egy nagy szindikátus tagjai lehetnek. Mind a rablások, mind a rendőri akció csütörtökön és pénteken történt Mong Kok-ban, Hong Kong Kowloon tartományában.


A jelentések alapján a bűnözők a bitcoin ATM-ek hiányosságait kihasználva jutottak jogtalanul a pénzhez.


Az automatákból 11 tranzakcióval körülbelül 230 000 hongkongi dollárt (vagyis 30 000 dollárt) vettek magukhoz.


A legnagyobb egyösszegű pénzfelvétel 54 000 hongkongi dollár volt. Wilson Tam Hongkongi Kiberbiztonsági és Technológiai Bűnüldözési Főfelügyelet ellenőre nem szeretne a csalás részleteibe bocsátkozni.


“Felajánlottuk a segítségünket a két vállalkozásnak, abban a reményben, hogy fejleszteni tudják rendszereiket a biztonság szempontjából. Ez volt az első eset, amikor ATM-ből történt pénzlopás.” A Coinatmradar, a kriptovaluta ATM-eket számontartó weboldal szerint, Hong Kongban jelenleg 56 bitcoin automatát találunk.


Világviszonylatban elmondható, hogy az ehhez hasonló pénzfelvevőhelyek száma folyamatosan emelkedik, nemrégiben lépte át a 9000-et.


Hong Kongban a két legnagyobb ATM működtető vállalkozás a Coinhere és a HK Bitcoin ATM.


A HK Bitcoin ATM weboldalának információi szerint a Mong Kokban öt automatával rendelkeznek.


A Coinatmradar listáján Mong Kok-ban a Nitroswap Ltd által a W Plazában üzemeltetett ATM olvasható.


A Hongkongi Monetáris Hatóság a bitcoint virtuális árucikknek tekinti. Tavaly novemberben került kiadásra egy új kerethatározat, amely lehetővé teszi a kriptovaluták cseréjét és a szabályozását.


Illusztráció: BaiduHozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták

Scroll to Top